Helsingörsgatan 1

90 kvm
/
3 rum
/
5 240 000 SEK

Norr / Helsingborg / Helsingörsgatan 1

Hänförande och fri sundsutsikt bjuds från den charmiga sekelskiftesvåning som dessutom har en egen tillhörande p-plats på gården!

Hänförande och fri sundsutsikt bjuds från den charmiga sekelskiftesvåning som dessutom har en tillhörande p-plats på gården!

Välkomna till denna väldigt ljusa och charmiga gavelvåning på Helsingörsgatan 1! Här har du helt fri och underbar utsikt från bostadens samtliga rum, t o m från badrummet!

Efter att ha parkerat bilen på gårdens enda p-plats, som exklusivt tillhör denna lägenhet, tar vi hissen upp till nivån mellan våning 2 och 3 där vi hittar ett extra förråd till lägenheten. En halv trappa upp tar oss sen till själva bostaden där en rymlig hall möter upp.

Åt höger hittar vi sen sovrummet som har utsikt mot Öresund och Danmark i nordväst. Lite längre in kommer vi så till de härliga sociala utrymmena med lounge som har balkong i söderläge och ligger i fil med det stora köket som har otroliga ljusinsläpp från fönstren i söder och väster. Köket är från Tibro och har maskinell utrustning i rostfri design.

Tillbaka i hallen igen når vi vidare, i öppen lösning, det andra fina sällskapsrummet i bostadens nordvästra del. Detta rum kan delas av med en enkel vägguppsättning, eller ett parti med industriglas, om man har behov eller önskemål om två sovrum.

Bostadens badrum är beläget mot husets västra gavel med fönster mot Öresund.

I månadsavgiften ingår värme, vatten och grundutbud Kabel-TV från ComHem. Kostnad för hushållsel tillkommer i vanlig ordning. För den tillhörande p-platsen utgår ingen särskild avgift. Fastigheten är ansluten till Stadsnätet för bredband.

Sammantaget är detta en fantastisk ljus och härlig våning med fokus på utsikt och charm från tidigt 1900-tal med högt till tak, pampiga spegeldörrar och den fiskbensmönstrade parketten i alla rum. Välkomna att boka er visning!

Bostadsrättsföreningen Viadukten 2 tog över fastigheten med samma namn år 2002. Föreningen har totalt 9 lägenheter, alla upplåtna med bostadsrätt, och den totala boarean är 770 kvm. I källaren finns gemensam tvättstuga, liten verkstad samt ett förråd till varje lägenhet och till just denna lägenhet hör också ett förråd i trapphuset en halv trappa ned från lägenheten. På gården finns föreningens enda p-plats, som är upplåten med denna lägenhet. Gården omfattar också en härlig trädgård och en gårdsbyggnad med sophantering, cykelrum samt en fantastisk gemensamhetslokal för medlemmarna att använda för fest och andra sociala sammanhang. Det finns bord och stolar samt porslin för 30 personer och charmfaktorn är högst påtaglig med stengolv och kamin – här har föreningen verkligen satsat på ett fint och lyckat koncept!

Föreningen senaste energideklaration är från 2009 och anger energiprestandan till 158 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Byggår
1901

Adress
Helsingörsgatan 1

Boarea
90 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
3 st varav 1 st sovrum

Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.

Lgh.nummer
5

Bilplats
Upplåten med lägenheten

Ekonomi

Pris
5 240 000 kr

Månadsavgift
5 025 kr/mån. Inklusive värme, vatten och grundutbud kabel-TV ComHem..

Andel i förening
11.69%

5 240 000 SEK
30 Maj
Kontakta mäklaren för bokning!
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se