Sundvikstranden 7

110 kvm
/
5 rum
/
4 395 000 SEK

Sundvik / Landskrona / Sundvikstranden 7

Med underbart läge ca 25 m från strandkanten och fri utsikt mot Öresund och Danmark ligger detta hus uppfört på arrenderad tomt!

Med underbart läge ca 25 m från strandkanten och fri utsikt mot Öresund och Danmark ligger detta hus uppfört på arrenderad tomt!

Turen på den lilla vägen i det böljande landskapet mellan Glumslöv och Sundvik är en njutning i sig med den fantastiska vyn mot Öresund närvarande hela tiden. Väl nere i det gamla fiskeläget Sundvik lägger sig lugnet harmoniskt när vi tar vänster in på Sundviksstranden och skymtar den lilla pittoreska hamnen en bit fram. Sundviksstranden nr 7 kommer snabbt på vänster hand och det är endast vägen som skiljer huset och trädgården från den underbara strandmiljön. Ni kan nog föreställa er hur stressnivån sjunker vid ankomst hit vare sig det är efter en dags arbete eller om det bara är på helger och somrar som fritidsbostad!

Villan är uppförd 1973 på arrendetomt om ca 600 kvm med tillhörande garagebyggnad. Tomten är trevligt anlagd med en skyddad gård bakom huset vid huvudentrén och med gräsmatta framför huset och söder om det med bra avstånd till den sen mer sammanhängande äldre bebyggelsen i fiskeläget.

Vi tar ett steg in i huset och slås genast av ljusinflödet och utsikten mot Öresund som är ständigt närvarande i princip från hela huset. Entréplanet har en fin öppen sällskapsyta på ca 40 kvm med köket av äldre modell i ena änden. Här finns en eldstad med kassett för både mysiga stunder och hjälp till uppvärmning. På planet finns också ett mindre sovrum och ett kakelklätt duschrum med toalett från 2014.

En trappa upp möts vi av ett härligt allrum med stor kupa mot Öresund och här finns vidare två fina sovrum samt en toalett.

Garagebyggnaden är på ca 20 kvm och innehåller även en liten tvättstuga längts in.

Uppvärmning har fram tills hösten 2022 skett med oljefyllda elradiatorer och enligt en tidigare ägare har den årliga förbrukningen för fritidsboende då uppgått till 8 000 kWh. Men nu är senaste golvmodell i modern design av luftvärmepump från erkänt högkvalitativa Daikin installerad! Se mer om anläggningen på länken här; https://www.daikin.se/sv_se/produktgrupp/Varmepump-bast-test/origoiixrh1.html

Ägare till marken är Nedra Glumslövs samfällighetsförening och nuvarande arrendeavgift för april 2023 - mars 2024 är 55 268 kr per år enligt innevarande 5-årsavtal tecknat den 1 april 2022. Arrendeavgiften beräknas årligen efter utveckling av KPI. Som bostadsarrendedator har man ett starkt skydd i lagen. Vi överlåtelse av arrenderätten ska en sådan överlåtelse godkännas av markägaren enligt vad som stadgas i jordabalken 10 kap 7 § där det också framgår att markägaren kan inträda i köparens ställe genom s k hembud.

Huset är uppfört på krypgrund med bjälklag och stomme av trä. Fasader består av kalksandsten och panel, på taket ligger betongpannor.

Varmt välkomna att boka er visning!


Allmänt

Kommun
Landskrona

Typ
Friliggande villa

Byggår
1973

Adress
Sundvikstranden 7

Boarea
110 kvm. Enligt byggnadens ägare

Antal rum
5 st varav 3 st sovrum

Byggnadstyp
1 ½ plan

Tomt
600 kvm

Ekonomi

Pris
4 395 000 kr Utgångspris

4 395 000 SEK
Utgångspris
02 Oktober
Kontakta mäklaren för bokning!
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se