Karl X Gustavs gata 73

243 kvm
/
9 rum
/
14 250 000 SEK

/ Helsingborg / Karl X Gustavs gata 73

Ståtlig och tidstypisk Tågaborgsvilla med lugnt och rogivande läge på norra delarna när både Pålsjö skog och stranden vid Pålsjöbaden.

Med attraktivt och rogivande läge utmed Karl X Gustavs gata på Tågaborgs norra delar erbjuds nu denna ståtliga och tidstypiska villa med hela sex sovrum och härliga sällskapsytor! Lägg därtill den underbara och lugna utemiljön i väster med insynsskyddad trädgård, stort altandäck samt pool och ni har ett boende för många år framöver, oavsett storlek på familj.

Efter en tur med bilen på Strandvägen och upp för Johan Banérs gata, glider vi in på Karl X Gustavs gata och inbjuds att bekvämt parkera bilen i den dubbla carporten i svag lutning nedför. Regniga dagar kan man här gå direkt in till huset via källaren utan att bli blöt. Källaren är för övrigt mycket fin med extra utrymmen som verklig får tillvaron att fungera lite enklare. Men denna soliga dag, så tar vi naturligtvis huvudentrén med ekport i original.

Efter entrén tar hallen vid och här finns, som sig bör, en gästtoalett. Vi börjar rundvandringen åt vänster och hittar där först ett smakfullt inrett bibliotek innan vi kommer vidare till den stora sällskapsavdelningen utmed hela huset långsida mot väster med härliga ljusinsläpp. Ytan här är endast avgränsad via ett stort valv med skjutdörrar till matsalen, där vi har access till den underbara utemiljön med ett trädäck i två etage - matplats på det övre och pooldäck på det lägre med trappa ned till den skyddade trädgården. "Vänner på besök påtalar ofta att de inte förstår hur här kan vara så tyst trots att det är så nära stan", flikar ägarna in när vi blickar ned på tomten.

Från matsalen ansluter vi till köket vilket renoverades smakfullt 2012 med inredning i vitt och svarta stenskivor på arbetsytorna. Här finns också en separat entré som för närvarande dock enkelt blockerats och inretts till ett riktigt skafferi. (Som groventré finns det två ingångar till källaren som lämpar sig betydligt bättre för det). En serveringsgång tar oss sedan tillbaka igen till hallen och trapphuset mot både de övre planen och källaren.

Vi fortsätter uppåt och möts av det första privata planet med fyra sovrum och kakelklätt duschrum i marina färger. Alla dessa fyra sovrum rymmer en dubbelsäng om man vill, men master bedroom sticker verkligen ut med sin rymd, balkong i väster och inte minst med dess stilrena dressingroom! Ytterligare en trappa upp till den inredda vinden, finner vi två stora sovrum till, ett mot vardera gavel med ljus från både vackra halvmåneformade fönster i fasaden och från takfönster. Utsikten mot Öresund och Danmark härifrån är inte dum!

Till sist har vi källaren kvar, ett våningsplan som känns mycket fräscht och verkligen både används och underlättar tillvaron. Förutom flera fina förrådsutrymmen finns ett härligt duschrum med golvvärme som byggdes 2010, en mycket fin tvättstuga, entré från carporten, gym, bastu samt ett stort bra rum intill den norra entrén med plats för barnens alla ytterkläder och sportprylar.

För parkering lämpar sig nog den stora carporten bäst. Men det finns faktiskt också ett mindre garage i tegel för t ex sportbilen eller ett par motorcyklar.

Sammantaget är detta ett mycket välvårdat hus med plats för såväl den stora familjen och för er som har ofta har långväga gäster ni vill erbjuda rum! Välkomna att boka er visning!

Huset är uppförd på gjuten källargrund med bjälklag av betong och trä, stomme och fasad av tegel och på taket ligger tegelpannor. Uppvärmning av huset sker via fjärrvärmeväxlare medan pool värms upp separat med en luftvärmepump. Årlig driftskostnad ligger f n på 69 910 kr per år fördelad på el 26 352 kr, fjärrvärme 33 095, V/A 7 227 kr och renhållning 3 236 kr. Uppgifterna avser hushåll med 2 vuxna på helår samt en på drygt ett halvår och inkluderar drift av poolen (el) som hålls uppvärmd till ca 30 grader under fyra månader på sommarhalvåret samt töms och fylls ett par ggr per säsong. Kommunal fastighetsavgift 2021 uppgår till 8 537 kr.

Energideklaration är utförd i oktober 2021 - Energiklass E, energiprestanda/primärenergital 147 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Friliggande villa

Byggår
1931

Adress
Karl X Gustavs gata 73

Boarea/biarea
243 kvm/108 kvm. Areauppgifter enligt mätning SS 21054:2020

Antal rum
9 st varav 6 st sovrum

Byggnadstyp
1 ½ plan + inredd vind och källare

Tomt
899 kvm

Ekonomi

Pris
14 250 000 kr Utgångspris

Taxeringsvärde
7 917 000 kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde är 3 719 000 kr. Värdeår 1931
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd

14 250 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se