Thorildsgatan 2

424 kvm
/
11 rum
/
24 800 000 SEK

Tågaborg / Helsingborg / Thorildsgatan 2

Fantastisk och representativ villa på Tågaborg med högt läge och härliga vyer över bebyggelsen med Öresund och Pålsjö skog i bakgrunden!

Med högt läge på hörntomt i lugna kvarter på Tågaborg ligger denna magnifika villa som genomgått en omfattande renovering och erbjuder en standard utöver det vanliga. Husets upphöjda läge ger såväl ett majestätiskt intryck som underbara vyer. Större delen av renoveringen är utförd under den senaste 18-månadersperioden då husets källare och två första våningsplan tagits om hand. Den traditionella stilen för byggnadens ytskikt och snickerier har bevarats, putsats och uppdaterats för att med stilsäker hand kombineras med funktion och lyx avseende våtutrymmen och kök. Hela tomten är också nyanlagd med allt från sten och gräsmatta till påkostade uteplatser med exklusiva materialval och ett rikligt utbud av växter och träd.

Efter en lugn bilfärd utmed Karl X Gustavs gata genom Tågaborgs norra delar svänger vi upp på Thorildsgatan. När de automatiska smidesgrindarna öppnat sig glider vi in på den stora och gatstensbelagda uppfarten utmed husets östra sida där köksentrén är belägen. Men vi tar oss så klart runt och äntrar bostaden från huvudentrén på den norra gaveln.

En pampig entré tar emot med en välkomnande hall, kapprum och gästtoalett. Vidare finns det tre stora sällskapsrum varav två har öppna spisar. Matsalen i mitten har ett stort vackert burspråk med pardörrar ut till terrassen och trädgården i väster. Under renoveringen har det också öppnats upp emellan matsalen och det intilliggande köket som numera flyter ihop på ett både modernt och funktionellt sätt. Köket har brunbetsad inredning från HTH och maskinell utrustning från Siemens med hög standard och utökad med dubbla ugnar och kaffemaskin. För bänkskivor föll valet på Dektons högkvalitativa kvartskomposit med naturell kulör.

Den vackert svängda trappan tar oss upp till andra plan med ett stort sällskapsrum centralt placerat och redan här möts man av de härliga vyerna över stans nordvästra delar med Öresund och Danmark i bakgrunden. Här finns det en magnifik öppen spis och vackra dubbeldörrar till balkongen. Vidare finns det tre stora sovrum varav två är belägna i fil med sällskapsrummet och det tredje har exklusivt och stort duschrum en suite i Carrara marmor. För de andra båda sovrummen finns ett gemensamt duschrum, även det stort och exklusivt inrett med Carrara marmor, dubbla duschar och badkar.

Det modernt inredda vindsplanet med synliga takbjälkar och golvvärme erbjuder tre mysiga sovrum, sällskapsrum med braskamin och vackra dubbeldörrar till den indragna balkongen, hänförande sundsutsikt, duschrum med toalett och tvätt utrustning samt kök i harmoniskt öppen lösning mot sällskapsrummet. Detta ordentligt inredda vindsplan får nog sägas bjuda mer än vad som normalt förväntas av en f d vind. Planet kan användas antingen för tonårsbarnen, hemmakontor, barn + au pair och/eller bara som ett generöst och bekvämt boende för gästande familjer.

Källarvåningen är även den fint inredd, med en takhöjd på 2,2 meter, och har tre stora rum för lek, spel eller som hemmakontor. Rummen ligger i fil i källarens västra del och har genomgående nylagd och heltäckande matta för bästa komfort. Vill man husera gäster även här, så finns både dusch och toalett. Vidare finns tvättrum med tvättmaskin och torktumlare, teknikrum samt flera förrådsutrymmen.

Trädgården är berörd i inledningen och är som beskrivits helt nylagd med allt från gräs, buskar, stenläggningar till muren med infällda smidespalissader. Förutom den äldre renoverade terrassen i väster så har det skapats en modern utemiljö som ligger väl skyddad i tomtens sydöstra del och har stilren pergola uppförd i kraftig konstruktion med insyns-/vindskydd av Accoya trä. På tomten finns även ett äldre garage med infart från Karl X Gustavs gata.

Sammantaget är detta ett helt fantastiskt hus för familjen som vill bo stort, lugnt och exklusivt. En ny ägare unnar sig också lyxen att flytta in i ett nyrenoverat boende med oanvända hygienutrymmen, kök och maskinell utrustning!

Villan är uppförd på en källargrund med grundmur av betong, stomme av tegel och bjälklag av betong/trä. Fasaderna är putsade och yttertaket är belagt med glaserade takpannor. Underlagspapp och läkt byttes ut i sin helhet när vindsvåningen inreddes 2011. I samband med detta renoverades även samtliga rökgångar med stålbeklädnad. Uppvärmning sker via ett nytt och kraftigt dimensionerat system med värmepump för luft/vatten. Den kommunala anslutningen till fjärrvärmenätet finns kvar och den gamla växlaren likaså för den som önskar ett kombinerat system.

Relevanta driftskostnader finns inte att redovisa, huset har varit under renovering under en längre tid och endast vart bebott sporadiskt på det översta våningsplanet. Den energideklaration som gjordes 2013 anger energiprestandan till 149 kWh per kvm och år, denna är dock baserad på det gamla systemet med enbart fjärrvärme.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Friliggande villa

Byggår
1934

Adress
Thorildsgatan 2

Boarea/biarea
424 kvm/165 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Antal rum
11 st varav 6 st sovrum

Byggnadstyp
2 ½ plan med källare

Tomt
890 kvm

Ekonomi

Pris
24 800 000 kr Utgångspris

Taxeringsvärde
14 988 000 kr (fastställt avseende år 2021) varav byggnadsvärde är 10 800 000 kr. Värdeår 1934
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd

24 800 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Jens Magnusson
‍Ansvarig mäklare
jens@2gm.se
0707-174275
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se