Ormvråksgatan 50

212 kvm
/
6 rum
/
6 650 000 SEK

Mariastaden / Helsingborg / Ormvråksgatan 50

Ståtlig villa från 2008 på fin hörntomt som kompletterats med verkligt fin gästbostad och pool. Uppförandet hade " begränsat underhåll" som ledord!

Inget hus är helt underhållsfritt. Men man kommer riktigt nära det begreppet här på Ormvråksgatan 50 med bl a påkostad fasad i svart tegel och såväl fönster som plåtarbeten i aluminium. Lägg därtill bostadens öppna lösning, rymd och härliga ljusinsläpp och ni har ett hus att trivas i under många år!

I huvudbyggnaden finns idag tre sovrum som enkelt kan bli fyra med en vägguppsättning. Och för övernattande gäster, eller tonåringen, så är det byggt en separat bostad på 29 kvm med egen dusch och toalett samt trädäck vid poolen - toppklass! Gästbostaden är en del av den totala boarean om 212 kvm.

Huvudbyggnaden på 183 kvm är uppförd i 1½-plan med ett entréplan koncentrerat på umgänge och sociala ytor med rymd och härligt ljus. Detta blir påtagligt redan i entrén där man direkt får kontakt med trädgården rakt igenom huset och även himlen genom det övre planets takfönster som släpper ner ljus via den stora öppningen mellan våningsplanen - riktigt genomtänkt!

Rakt fram nås den stora sällskapsavdelningen med vardagsrumsytan i mitten och en matplats samt kök åt höger. Köket är från Vedum med maskinell utrustning i huvudsak i rostfri design från Electrolux. Från sällskapsavdelningen finns två separata utgångar till trädgården, en nära köket till en stensatt altan samt en från vardagsrumsdelen till ett stort trädäck att slappa på mellan doppen i poolen!

Vidare på entréplanet finns en idag öppen yta för TV-tittande eller spelande, utrymmet kan dock enkelt bli ett sovrum med en vägguppsättning alternativt ett parti av industriglas. Här finns också ett stort våtutrymme där man separat kan låsa till toalett samtidigt som bad, dusch och ångbastu kan nyttjas av någon annan. Vid planets groventré hittar vi tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt värmeanläggningen.

Vi tar oss upp till andra plan och möts då av ett sällskapsrum med de nämnda takfönstrens härliga ljusinsläpp. Mot ena gaveln finns två sovrum för barnen och mot den andra ligger huvudsovrummet med två klädkammare samt ett kakelklätt duschrum invid.

Huset är uppfört med tegelklädd trästomme på gjuten platta. Bjälklaget är av trä och på taken ligger röda betongpannor. Uppvärmning sker via en IVT frånluftsvärmepump, med fjärrvärmeväxlare vid behov, till ett vattenburet golvvärmesystem på entréplanet och ett radiatorsystem på det övre planet.

Byggnaden med gästbostaden innehåller även ett garage om 21 kvm. Poolen värms upp med en separat luftvärmepump.

Total driftskostnad per år uppgår enligt ägarna till 41 000 kr varav 19 900 kr för uppvärmning, 4 100 kr för V/A, 3 100 kr för renhållning och 14 000 kr för hushållsström. Kostnaderna inkluderar uppvärmning och drift av poolen. Energideklaration är utförd 2018: Energiklass F - energiprestanda 96 kWh/kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Friliggande villa

Byggår
2008

Adress
Ormvråksgatan 50

Boarea/biarea
212 kvm/21 kvm. Areauppgifter enligt säljaren, taxeringsinformation anger boarea 183 kvm och biarea 191 kvm (fel)

Antal rum
6 st varav 3 st sovrum

Byggnadstyp
1 ½ plan

Tomt
702 kvm

Ekonomi

Pris
6 650 000 kr Utgångspris

Taxeringsvärde
3 814 000 kr (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde är 2 566 000 kr. Värdeår 2008
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd

6 650 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se