Ehrensvärdsgatan 2

129 kvm
/
5 rum
/
6 495 000 SEK

Norr - Fria bad / Helsingborg / Ehrensvärdsgatan 2

Härligt ljus och öppen våning med riktigt beachfeeling vid Fria Bad. Sociala ytor på uppåt 70 kvm, tre sovrum och stor altan samt plats för två bilar!


Härligt ljus och öppen våning med riktigt beachfeeling vid Fria Bad. Sociala ytor på uppåt 70 kvm, tre sovrum och stor altan samt plats för två bilar!

Det båda husen i kvarteret Hamiltons norra del rakt över Fria Bad är upptagna som "särskilt värdefull bebyggelse" i stans bevarandeprogram för sin särpräglade funkisstil. Ehrensvärdsgatan 2-4 är uppfört med gaveln i souterräng mot Drottninggatan och denna bostad är belägen längs hela gaveln mot väster och en plan upp från gatunivå. Den utbyggda altanen på pelare är smått unik och ger ett extra rum på sommaren där strandkänslan och närheten till ett dopp är lika påtaglig som tilltalande! Här kan ni bjuda hem ett större sällskap för middag och njuta av av solnedgången till sorlet från strandlivet.

Föreningen är lågt belånad och för bara strax över 5 000 kr har ni här både avgiften betald och plats för två bilar varav en i privat garage och den andra framför porten.

Bostaden är omfattande renoverad så sent som 2018 och vilken smakfull touch våningen fått! Det stilrena köket från Kvänum flyter samman i öppen lösning med matrummet och sällskapsrummet och skapar en härlig social yta på uppåt 70 kvm där stranden och Öresund ständigt är närvarande via det stora fönsterpartierna mot väster. De fiskbensmönstrade parkettgolven går i vit ton och varvas med en ljus klinker i hall och kök. Skorstenspipan till den öppna spisen har blivit renoverad och så snart ni lagt gnistskydd på golvet framför, förslagsvis av glas, är det fritt fram att elda i den.

Här trivs ni ypperligt oavsett ålder - det viktiga är att man gillar stranden, badet och lite liv och rörelse! Våningen har en karaktär som man ofta behöver upp i en boarea om 150-160 kvm för att få. De tre sovrummen är alla rymliga och ger även barnfamiljen ett ypperligt boende med gott om förvaring i form av stilren garderobsinredning i rummen + en klädkammare. Vi entrén finns en gästtoalett och badrummet, med dusch och kombinerad tvättmaskin/torktumlare, är placerat i hallen mot två av sovrummen.

Den stora och utbyggda altanen nås från både sällskapsrummet samt två av sovrummen och är indelad i två sektioner - en djup del i söder/väster med plats för ett stort möblemang samt en lite smalare del i väster med plats för två stolar och ett bord. Enligt föreningens ordförande är det tillåtet med grillning på altanen.

I husets fräscha källarplan finns bl a gedigna förråd för lägenheterna, bra tvättstuga, stort cykelrum samt en gästlägenhet att boka vid behov. Bostadsrättsföreningen Ehrensvärdsgatan 2-4 tog över ägandet av fastigheten Hamilton 2 i samband den stora renoveringen 2010 och består av 12 lägenheter med en total boarea på 1 362 kvm. Total belåning i föreningen är låga 5 985 000 kr och i kassan finns 1 220 000 kr enligt senaste årsredovisning från 2019. Energideklaration är utför senast 2019, energiklass G. Fiberanslutning finns via Öresundskrafts stadsnät.

Ett av garagen mot Drottninggatan kan övertas av köparen enligt föreningens ordförande och det är tillåtet att även stå med en bil framför, hyran är 1 000 kr per månad.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Byggår
1937. Renoverat senast 2010.

Adress
Ehrensvärdsgatan 2

Boarea
129 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Antal rum
5 st varav 3 st sovrum

Lgh.nummer
1002

Våningsplan
Souterrängläge ger höjd och andra plan från gatunivå, men första från husets entré. Hiss finns ej.

Ekonomi

Pris
6 495 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
4 054 kr/mån. inkl värme och vatten.

Andel i förening
10.006785%

6 495 000 SEK
Utgångspris
12 Augusti
Privata visningar - kontakta mäklaren!
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se