Drottninggatan 160

205 kvm
/
5 rum
/
10 900 000 SEK

Norr - Pålsjö / Helsingborg / Drottninggatan 160

Penthousevåning med hiss in i den representativa bostaden med en fantastisk rymd, öppen spis och två altaner varav en i lä och en med sundsutsikt!

I den mycket vackra byggnaden från 1902 med adress Drottninggatan 160 ligger en av Helsingborgs absolut pampigaste våningar! Bostaden disponerar hela det översta planet, har direkt access via hiss, spatiösa sociala ytor och inte minst två fina altaner på 13 kvm respektive 18 kvm. Den större är belägen lugnt i lä och är till hälften inglasad och nås från både kök och master bedroom. Den andra altanen åt väster nås dels från biblioteket och dels från salongen via stora härliga glaspartier från Hajom. Här kan man verkligen njuta av solnedgångarna över Öresund.

För bilen finns ett väl tilltaget garage med gott om plats för mer än bilen. Bostaden når vi sen antingen direkt via hissen från gården eller via det vackra trapphuset. Tar vi trappan är ingången redan på plan 2 vilket gör att trapphuset till tredje plan och avsatsen här med hiss-access tillhör bostaden och skapar den äkta och exklusiva penthousekänslan! Våningen genomgick en omfattande renovering 2014-2015.

I den inre hallen finns en stor garderob för ytterkläder med skjutdörrspartier. Via vackra pardörrar passerar vi först ett fint kontor innan vi kommer till biblioteket i tornrummet. Här möts vi av vackra detaljer, fint ljus och härligt utsikt mot Öresund. Vi tar oss vidare till den verkligt representativa delen av bostaden - salong och matsal - en yta på ca 50 kvm med sprakande eld i den öppna spisen och härlig utsikt via de stora skjutbara glaspartierna ut mot altanen i väster. Denna altan på 13 kvm har nylagd klinker och väggar lyxigt klädda i cederträ samt markis.

Köket är stort och rymligt med fin skåpinredning från Ballingslöv och komplett maskinell utrustning från Miele samt fläkt från Fjäråskupan. Härifrån når man den andra altanen på 18 kvm som till hälften är mycket smakfullt inglasad och till hälften öppen, här är man i lä och kan sitta ute även när vinden ligger på från Öresund.

Våningen har idag två sovrum som är belägna i varsin ände. Det mindre är perfekt som gästrum eller tonårsrum och har både en lite balkong i väster med sundsutsikt och ett duschrum en suite. Master bedroom är enormt stort och har två fint inredda walk in-closets samt access till samma altan som man når från köket. Vägg i vägg ligger det stora badrummet med både dusch och badkar. Båda badrummen har toalettstolar från Villeroy-Bosch och inredning från Ballingslöv. Det finns även en liten separat tvättstuga med både tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och vask.

För den som vill ha fler sovrum finns flera alternativ. Antingen kan man dela av det stora sovrummet eller så skiljer man kontor och bibliotek åt och skapar en lyxig sovavdelning i tornrummet. Det finns också en teknisk möjlighet att skapa ett riktigt häftigt etage på vinden ovanpå tornrummet, här kan utvinnas ca 25 kvm. Förfrågan har ställts till bygglovsavdelningen, det verkar initialt inte finnas hinder för detta. Takfönster kan bli aktuellt, och dessa kommer sannolikt inte få placeras mot väster.

Bostadsrättsföreningen Skeppet 3 består av 6 lägenheter med bostadsrätt på totalt 842 kvm samt en kontorslokal på 144 kvm med hyresrätt och en fin intäkt 168 000 kr (2019). Gemensamma utrymmen finns i form av tvättstuga, gästrum, verkstad samt soprum och cykelförråd. Till denna lägenhet hör ett garage som kostar 1 600 kr i månaden medan övriga lägenheter disponerar en p-plats vardera till en kostnad av 800 kr per månad. Varje lägenhet har också ett förråd.

Under åren 2014-2016, just efter förvärvet av fastigheten, investerades ca 2,1-2,2 mkr på renoveringar som bl a omfattade fasad, fönster, robusta säkerhetsdörrar, fläktaggregat, hissuppdatering, tilläggsisolering av vind och skapande av gästrum samt iordningställande av gård.Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Byggår
1902

Adress
Drottninggatan 160

Boarea
205 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
5 st varav 2 st sovrum

Våningsplan
3 av 3. Hiss finns.

Lgh.nummer
1201

Ekonomi

Pris
10 900 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
10 900 kr/mån. I avgiften ingår värme och vatten. 100 kr tillkommer för kabel TV och 1 600 kr för garage.

Andel i förening
24.3%

10 900 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se