Kullagatan 56B

110 kvm
/
4 rum
/
3 875 000 SEK

Centrum / Helsingborg / Kullagatan 56B

En helt unik bostad skapad i ett gammalt magasin mitt i stan på Kullagatans norra del upp emot S:t Jörgens plats & Stadsteatern! Garage kan hyras!!

Etablerade Fastiq Projektutveckling AB har gjort det igen! Få vanliga Kullagatan-strövare skulle nog kunna se att den gamla lagerlokalen mot innergården på nr 56 kunde bli till detta ytterst unika och läckra boende! Med fingertoppskänsla och en stilsäker kombination av minimalism och gammal charm har det skapats en såväl cool som rymlig och funktionell bostad!

Huset på Kullen Västra 42 är uppfört 1928 och innergården nås via portalen med smidesgrindar som är försedda med kodlås sen några år tillbaka. Inne på gården hittar vi vårt mål direkt till höger i byggnadens vinkeldel. Den gamla lastkajen fungerar både som entré och uteplats för bostaden. Förutom entrédörren i glas finns fyra set med spröjsade dubbeldörrar att öppna upp mot kajen – helt unikt!

Planlösningen får anses vara åt det öppnare hållet – hall, kök, matplats och sällskapsrum flyter ihop på ett både tilltalande och harmoniskt vis. De båda sovrummen skiljs av med robusta partier av industriglas – riktigt läckert och förstärker både känslan av rymd och ljus!

Köket har inhandlats hos danska JKE Design medan vitvarorna är av hög kvalité från Samsung förutom den riktigt exklusiva hällen från med infälld fläkt som är från Bora.

Duschrummet är kakelklätt med värmeslingor i golvet, specialbyggda duschväggar, platsbyggd bänkskiva och har en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Uppvärmning av bostaden sker via ett vattenburet golvvärmesystem kopplat till föreningens fjärrvärmeanläggning (ingår i avgiften). Rördragningar i koppar har mestadels behållits synliga för att bevara den lite ”råa” lokalkänslan. För att ytterligare förstärka den känslan, efter att ha flytspacklat golvytan, fattade entreprenören också beslutet att bara ytbehandla betongen och ha detta som enhetligt golv i de öppna ytorna medan det i sovrummen ligger heltäckande mattor på betongen som ingår i köpet om det önskas.

Välkommen på visning och se vad finns bakom järnporten på väggen!

Föreningen Kullen Västra 42 består förutom denna nya lägenhet av ytterligare 8 bostadsrätter samt ett par lokaler. Tvättstuga finns idag på vinden, men kommer högst sannolikt att flyttas till källarplanet då del av vinden också har upplåtits preliminärt till en entreprenör för förädling till två små bostäder. Förråd till denna nya lägenhet finns i källarplanet. Föreningen har också ett antal garage och p-platser på gården för vilka kö-system tillämpas. För närvarande finns det dock faktiskt ett garage att hyra för 1 300 kr/mån för den köpare som är snabb till avslut. Det aktuella garaget kan bli tillgängligt tre månader efter kommande månadsskifte. På något års sikt kan de också bli möjligt att hyra en p-plats och denna kostar 600 kr/mån. Om medlemmarnas behov av parkering ökar har föreningen en plan att eventuellt hyra externa platser i närliggande garage.

Energideklaration är utförd 2013 med energiprestanda angiven till 140 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Kullagatan 56B

Boarea
110 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
4 st varav 2 st sovrum

Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.

Lgh.nummer
1001/Kullagatan 56B

Ekonomi

Pris
3 875 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
5 546 kr/mån. Inkl värme och vatten.

Andel i förening
15.04%

3 875 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se