Hästmöllegränden 4b

141 kvm
/
4 rum
/
4 495 000 SEK

Centrum / Helsingborg / Hästmöllegränden 4b

Ljus våning mitt i stan med rymd, härliga ytor, högt läge och utsikt över Konsul Olssons plats.

Vill man bo stort och centralt med ändå ha det relativt lugnt så är detta den perfekta våningen, belägen vid centrums finaste torg - Konsul Olssons plats. Det höga läget på fjärde plan (hiss finns) ger både ljus och avskildhet. Av våningens två balkonger är en belägen ut mot torgmiljön i norr och den andra i söder mot husets stora och gemensamma altan ett plan nedanför. Garageplats för kvällar och helger finns tillgänglig i Sundstorgsgaraget bara ca 150 m bort. En sådan plats kostar 800 kr/månad och då får man stå från 18 på kvällen till 8 på morgonen samt alla helgdagar. Betalning för tidigare parkering och senare avhämtning kan lätt styras från app i mobilen.

Brf Terrassen är en välskött förening med underhållsplan, bra eget kapital och relativt låg avgiftsnivå. Belåningen i föreningen ligger på ca 5 050 kr per kvm.

Dispositionen av våningens boarea är riktigt bra - köket möter upp direkt till vänster från entrén och är öppet mot matsalen som flyter ihop fint med det stora sällskapsrummet. I sällskapsrummet finns en öppen spis som troligen går att iordningställa för eldning (utfört i våningen under). Det två sovrummen är båda stora och väl försedda med förvaringsmöjligheter för kläder, det ena har dessutom kakelklätt duschrum en suite och här finns även tvättpelare. Det andra duschrummet är också stilrent kakelklätt och beläget vid entrén. Köket har vita högblanka luckor och maskinell utrustning i rostfri design bestående av ett modernt kyl-/frysskåp med ismaskin, spis, ugn, fläkt och diskmaskin.

För den som behöver ett tredje sovrum ordnas det enkelt med en vägguppsättning. Matsalen blir då ett stort sovrum och det finns gott om plats för matsalsmöblemang i sällskapsrummet (se alternativ planlösning bland bilderna).

Golven är genomgående belagda med ekparkett, till större delen är det originalparkett i fiskbensmönster. Takhöjden är också generös av gamla mått och ger hela våningen en härlig känsla av rymd.

Bostadsrättsföreningen Terrassen förvärvade 2005 fastigheten Erik Dahlberg 10 i vilken det finns totalt 25 lägenheter med total boarea 2 117 kvm. Tvättstuga och förråd för lägenheterna finns i källarplan.

På tredje plan har föreningen anordnat en stor och härlig altan för medlemmarna med ett antal sittgrupper och grillmöjligheter. Man är dock noga med att det ska var tyst och lugnt efter kl 23 på kvällarna.

Energideklaration utfördes 2009 med energiprestanda angiven till 115 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Byggår
1936

Adress
Hästmöllegränden 4b

Boarea
141 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
4 st varav 2 st sovrum

Lgh.nummer
5

Våningsplan
Våningsplan 4 av 5. Hiss finns.

Ekonomi

Pris
4 495 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
6 199 kr/mån.

Andel i förening
7.08781%

4 495 000 SEK
Utgångspris
17 September
Visning kl 16:45–17:15
Anmälan krävs på jan@2gm.se eller 0733-124711!
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se