Kopparmöllegatan 11c

98 kvm
/
3 rum
/
6 350 000 SEK

Slottshöjden / Helsingborg / Kopparmöllegatan 11c

Sällsynt tillfälle att förvärva en av de högt belägna våningarna i de 2007 uppförda seniorhusen på Kopparmöllegatan. Utsikten är magnifik!

På våningsplanen 9-10 av seniorhusen på Kopparmöllegatan huserar man själv på respektive våningsplan och har fönster i alla fyra väderstreck. Vyerna över stan och mot Öresund och Danmark är helt fantastiska och på den stora och inglasade balkongen kan man verkligen njuta av allt! Denna bostad är belägen på nionde våningsplanet och det är också på denna nivå som den stora gemensamma altanen ligger och är väldigt lätt att nå från bostaden.

Att byggherren satsade på bekvämlighet och kvalité känns redan i husets entré som är rymlig och välkomnade med bl a snyggt designade postfack. Hissen tar oss både snabbt och tyst upp till plan 9. Direkt när man stiger av så möts man av utsikten via fönstren och glasdörren till takaltanen. Men vi börjar med att gå in i bostaden.

En ljus hall med garderober bakom skjutdörrsparti tar emot och här finns också en gästtoalett. Vi fortsätter in mot köket som är fräscht och mycket välhållet med vit inredning, komplett maskinell utrustning och fönster i både öster och nordväst.

På väg mot sällskapsrummet passerar vi våningens gästrum som också det har en bra garderobssektion med skjutdörrar. Väl i sällskapsrummet möts vi av en lättmöblerad och ljus yta med direkt anslutning till den stora balkongen. Inglasningen gör detta till ett ställe man kan vistas på från tidig vår till en bra bit in på hösten, riktigt trevligt och behagligt.

Huvudsovrummet är stort och har både klädkammare samt privat duschrum med tvättavdelning utrustad med både tvättmaskin och torktumlare samt en bra bänkyta att jobba vid.

Bostadsrättsföreningen Capella består av 24 bostadsrättslägenheter, en gemensamhetslokal samt ett övernattningsrum för medlemmarna att hyra till sina gäster. Och så finns ju den nämnda gemensamma takaltanen. I källaren finns förråd till respektive lägenhet och härifrån når man också garaget som är gemensamt med de övriga tre husen. Capella disponerar 17 av platserna och hyran är 800 kr per månad. För närvarande är alla uthyrda och en sökande står i kö. Det två systerföreningarna Sirus och Vega har för närvarande inte några lediga platser, men inte några sökande i kö.

För medlemmarna i föreningen finns möjlighet att individuellt påverka sin månadsavgift i positiv riktning. Detta kan ske genom att man i samband med att föreningens lån sätts om får möjlighet till så kallade frivilliga kapitaltillskott och därigenom delvis kan lösa sig fri från föreningens ränteutgifter. Fråga gärna fastighetsmäklaren mer om detta. Föreningen är aktiv och anordnar löpande trivselträffar, stående inslag är tisdagskaffe och korsordsträffar på torsdagar.

En bostadsrättsförening för seniorboende innebär att medlemskap i första hand beviljas personer som fyllt 55 år. Om det är par som köper räcker det att den ena personen har fyllt 55 år. Styrelsen i föreningen Capella har dock meddelat att man kan tänka sig att pröva medlemskap även för spekulanter som är något eller några år yngre.

Energideklaration är utförd senast 2013 - Energiklass D, energiprestanda 115 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Kopparmöllegatan 11c

Boarea
98 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
3 st varav 2 st sovrum

Lgh.nummer
93

Våningsplan
Våningsplan 9 av 10.

Ekonomi

Pris
6 350 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
5 150 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Andel i förening
4.4755%

6 350 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se