Drottninggatan 67

71 kvm
/
2 rum
/
2 995 000 SEK

Norr / Helsingborg / Drottninggatan 67

Funkisinspirerat och strandnära boende utan insyn och med fantastisk sundsutsikt i väster och parkvy i öster. Kan byggas om till en trea!

Här är boendet för dig som vill ha fantastisk utsikt mot Öresund och nära till morgondoppet vid Kallis och Fria bad! Renoveringsbehov föreligger och vid renovering kan lägenheten också byggas om från tvåa till en trea med två sovrum - se alternativ lösning i bildflödet!

Våningen är genomgående och fritt belägen utmed Drottninggatan uppe på tredje plan i fastigheten Viadukten 8 som inte har något hus framför sig vare sig på ena eller andra sidan. I väster blickar du ut mot Öresund och Danmark och i öster möter den grönskande Margaretaplatsen. Stranden når du på en minuts promenad och till Norra Hamnens folkliv och centrum tar det ca tio minuter att gå.

Huset är uppfört 1938, då funktionalismen på allvar slagit igenom, vilket känns i såväl trapphus som i bostaden med runda former varvat med rena linjer. Hiss finns!

Planlösningen bjuder entré med duschrum åt höger och ett kök åt vänster med plats för ett mindre bord och utsikt mot Margaretaplatsen. Vidare in i bostaden når vi det rymliga sällskapsrummet som ger plats för både sittgrupp och ett rejält matsalsbord. Mot väster finns ett stort fönsterparti och utgång till den stora balkongen och frihetskänslan i vyn mot Öresund är hela tiden närvarande. Sovrummet är beläget mot öster och har samma utsikt mot Margaretaplatsen som köket. Här finns rejäl plats för dubbelsäng och även gott om utrymme för klädförvaring. Golven i sällskapsrummet och sovrummet är belagda med klassisk ekparkett i fiskbensmönster.

Bostadsrättsföreningen Viadukten 1 bildades redan 2006 och under 2017 lyckades man slutligen förvärva fastigheten Viadukten 8 med adress Drottninggatan 65-67. Totalt finns 32 lägenheter i huset med en boarea om 2 434 kvm. I källaren finns förråd till lägenheterna och tvättstuga med mera. Källaren nås även utifrån i marknivå från huset gårdssida. På gården finns ett 15-tal garage- och p-platser för vilka kösystem tillämpas. Enligt den ekonomiska planen är det avsatt medel om ca 2,5 mkr för initialt upprustningsbehov. Övrigt underhållsbehov den närmaste 11-årsperioden ska täckas av den årliga avsättningen för underhåll. Energideklaration utfördes 2009 med energiprestanda angiven till 89 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Drottninggatan 67

Boarea
71 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
2 st varav 1 st sovrum

Lgh.nummer
2304

Våningsplan
Våningsplan 3 av 6.

Ekonomi

Pris
2 995 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
3 678 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten.

Andel i förening
2.9539%

2 995 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se