Karl X Gustavs gata 45

167 kvm
/
5 rum
/
9 500 000 SEK

Tågaborg / Helsingborg / Karl X Gustavs gata 45

En av Helsingborgs mest exklusivt renoverade våningar bjuder även härlig utemiljö med vidsträckt utsikt mot Öresund och Danmark!

I pampiga villa Sundsbo från 1917 erbjuds här en av Helsingborgs mest exklusiva våningar med öppna ytor och underbar balkong/altan mot Öresund. Bostaden disponerar villans andra våningsplan till fullo och har fönster i samtliga fyra väderstreck. Fastighetens trädgård har en parkliknande karaktär med gott om plats för både avkoppling och lek.

Våningen är helrenoverad 2014 med fingertoppskänsla för stil, kvalité och exklusiva materialval. Direkt när man öppnar dörren till bostaden får man en härlig känsla då man möts av det genomgående ljusinsläppet från fönstren i väster med utsikten mot Öresund och Danmark i bakgrunden.

Den rymliga hallen har ett golv av kalksandsten och en generös garderobsinredning för ytterkläder. Åt vänster finns en gästtoalett med dusch och åt höger ett stort sovrum/gästrum med garderober längs en hel vägg. En tredjedel av garderobsinredningen är smart utnyttjad som tvättavdelning.

Tillbaka vid entrén vänder vi nu in i våningens sällskapsdel, en öppen yta på uppskattningsvis ca 100 kvm i uppdelad i sektioner med lounge, kök, matrum och kontor. Här flödar ljuset in från fönster i söder, väster och norr. Från matrumssektionen har man dubbeldörrar i glas ut till den härliga altanen där utsikten mot sundet är helt magnifik. Här finns också möjlighet att skapa ett tillfälligt tak med den stabila markisinstallationen.

Loungen har plats för såväl en sittgrupp som en biblioteksdel, var man än väljer att slå sig ner kan man njuta av elden från den öppnas spisen. Köket är från italienska Arrital med bänkskiva Silestone. Den maskinella utrustningen är från Gaggenau och utökad med kaffemaskin, tallriksvärmare och bänkfläkt.

Huvudsovrummet nås från loungen och är försett med både dressingroom och badrum en suite, allt inrett med smak och material av hög kvalité.

Bostadsrättsföreningen Hbg Laxen bildades i mitten av 1990-talet och består av tre lägenheter, en på vardera våningsplan. I källaren finns tvättstuga, torkrum och gott om förrådsutrymmen för lägenheterna. På tomten finns en carportlänga för tre bilar, en plats för vardera lägenhet, samt ytterligare plats för fler bilar utan bestämd tillhörighet. Det finns också ett fristående garage vilket hyrs ut externt. Fastigheten energideklarerades 2012 och dess energiprestanda angavs då till 196 kWh per kvm och år. Sedan dess har föreningen låtit genomföra en omfattande tilläggsisolering på vinden med naturmaterial.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Karl X Gustavs gata 45

Boarea
167 kvm. Areauppgifter enligt säljaren

Antal rum
5 st varav 2 st sovrum

Lgh.nummer
2

Våningsplan
Våningsplan 2 av 3.

Ekonomi

Pris
9 500 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
5 607 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten.

Andel i förening
34%

9 500 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se