Drottninggatan 118

125 kvm
/
3 rum
/
4 995 000 SEK

Centrum Norr / Helsingborg / Drottninggatan 118

Underbar sekelskiftesvåning med stuckatur, vackra pardörrar och burspråk. Genomgripande renovering utförd 2014 - toppskick!

Det vackra huset på Carolus 2 uppfördes år 1899-1900 efter ritningar av Ola Anderson och här kan vi nu erbjuda en rymlig våning i toppskick! 2014 genomfördes en genomgripande renovering och alla gamla detaljer som stuckaturer, spegeldörrar och de fiskbensmönstrade parkettgolven är väl bevarade. Fastigheten är mycket bra belägen nära stadens puls, trevliga restauranger och fina strandpromenader, men ändå känner man lugnet när man stänger dörren om sig!

För övernattande gäster har föreningen en extra bostad med dusch och toalett som man kan hyra.

Huset är indraget ca fyra meter från gatan och har en liten engelsk förgård med vackra röda rosor. Våningen är belägen på tredje plan och vi tar den mycket eleganta hissen upp.

Väl inne möts vi direkt av den känsla av kvalité som genomsyrar hela bostaden efter renoveringen. Släta vita väggar och glänsande snickerier harmoniserar perfekt med våningens mogna ekparkett som är enhetligt lagd i fiskbensmönster i alla rum inklusive köket.

Våningen har två fantastiska sällskapsrum i fil med fönster mot Drottninggatan i väster, det ena har också en balkong som är något större än normalt för byggnader från förra sekelskiftet. Rummet med balkong används som vardagsrum medan det andra fungerar som matsal. Båda rummen är dock var för sig tillräckligt stora för att hysa både sittgrupp och matplats om man skulle ha behov av att använda det ena av rummen som sovrum.

Kök och sovrum är båda lugnt belägna mot gården. Köket är stort och har plats för matbord. Inredningen är tidstypisk från HTH med bänkskiva av sten och en maskinell utrustning i rostfri design bestående av kyl, frys, vinkyl, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll samt fläkt. Maskinerna är i huvudsak från Elektrolux. Sovrummet har bra plats för dubbelsäng, garderobsinredning och även en mindre klädkammare.

I bostaden finns också både en gästtoalett och ett duschrum med toalett. I duschrummet finns det plats om man vill installera tvättpelare.

Bostadsrättsföreningen Drottningsund registrerades 1999 och förvärvade fastigheten Carolus 2 år 2000. Föreningen består av 22 bostadsrättslägenheter. Fastigheten genomgick en stor renovering i slutet på 80-talet.
I källaren finns gemensam tvättstuga, förråd samt övernattningslägenhet med bastu, bad och toalett. Fastigheten är ansluten till Comhem.
Fastigheten är energideklarerad 2018 med energiprestanda angiven till 105kWh/m2/år - Energiklass E

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Drottninggatan 118

Boarea
125 kvm

Antal rum
3 st varav 1 st sovrum

Lgh.nummer
9

Våningsplan
Våningsplan 3 av 5.

Ekonomi

Pris
4 995 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
4 496 kr/mån. I avgiften ingår kabeltv, värme, vatten.

Andel i förening
5.57507%

4 995 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se