Kungsgatan 8

136 kvm
/
3.5 rum
/
5 150 000 SEK

Centrum / Helsingborg / Kungsgatan 8

Stilsäkert renoverad stadsvåning centralt belägen med alla citys begivenheter inom ett par minuters gångavstånd och helt redo för inflyttning.

Här finns möjlighet att förvärva en härlig 20-talsvåning mitt i det som inom kort kommer att vara Helsingborg Citys absolut finaste del när SeaU är färdigt.

Najaden 8 är en ståtlig fastighet från 1929 belägen i hörnet av Kungsgatan och Badhusgatan. Inom ett par minuters gångväg når du såväl Stortorget som Knutpunkten åt ena hållet som Norra Hamnen och kulturevenemangen på Dunckers, teatern och konserthuset åt andra hållet. Huset uppfördes ursprungligen för de många sjöfararnas familjer och är i allt historiskt väsentligt bevarat. Detta märks inte minst redan i det vackra trapphuset.

Efter att ha tagit hissen upp bjuds vi in i denna hörnvåning via den nygjorda massiva entrédörren i originalstil. Vid entrén finns först en gästtoalett och vrå med fina detaljer för klädavhängning innan vi når hjärtat av våningen i form av en lounge som binder samman alla rum. En pelare i mitten här har med sällsynt fint hantverk blivit till en bokhylla och vidare fästs blicken på den vackra ekparketten i fiskbensmönster som är genomgående för hela våningen.

Åt vänster når vi först köket med matplats och modern vit inredning och bänkskiva av betong samt maskinell utrustning i rostfri design och balkong mot gården. På tur står sedan huvudsovrummet som förutom sina ca 25 kvm även det har balkong samt ett härligt dressingroom. Vidare når vi ett stort bad- och duschrum läckert inrett och med plats och kopplingar för att sätta tvättpelare om så önskas. Till sist är vi framme vid sällskapsrummet på hörnet som har ett rum i fil utmed Kungsgatan som kan användas antingen som matsal eller sovrum. Själva sällskapsrummet är rymligt, ljust och har utgång till balkong på husets hörnfasad mot sydväst.

Föreningen Najaden bildades 2010 och består av i huvudsak bostadslägenheter men även några lokaler. Hiss finns. Förråd till lägenheten finns i källarplan. Energideklaration är utförd 2014 med energiprestanda angiven till 194 kWh per kvm och år.

Allmänt

Kommun
Helsingborg

Typ
Bostadsrättslägenhet

Adress
Kungsgatan 8

Boarea
136 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Antal rum
3.5 st varav 2 st sovrum

Lgh.nummer
8

Våningsplan
Våningsplan 3 av 5.

Ekonomi

Pris
5 150 000 kr Utgångspris

Månadsavgift
6 499 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten.

Andel i förening
9.6%

5 150 000 SEK
Utgångspris
Kontakta mäklaren för anmälan till visning
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Jan Hellemarck
‍Ansvarig mäklare
jan@2gm.se
0733-124711
Intresseanmälan
Kontaktuppgifter
Magnussons, Två Generationer Mäklare AB
Pålsjö Slott
254 33 Helsingborg

TEL | 042-18 53 00

info@2gm.se